DISC profiler

Celleforandringer…

Idag var jeg til endnu en prøve på sygehuset. Denne gang med mere ro i maven og hovedet.
Inden han begynder at nippe prøver af min livmoder siger han at han godt nok, at han kan se jeg har celleforandringer og at jeg ikke skal blive overrasket over at få brev om dette.
Nu må tiden vise om de er moderate eller svære. Er de moderate vælger jeg at se tiden an hver 6 måned, er de svære, må jeg få endnu et keglesnit.
Husker I at gå til undersøgelser kære piger?!

20140825-185428-68068755.jpg

   

17 kommentarer

 • Iben

  Håber ikke at det er svære celleforandringer.

  Jeg har selv lige været til check ved lægen, skal have ringet og have svar på prøven.
  Bryder mig ikke om det, men det skal jo gøres. Fulgte newyorkerbyheart . Hun fik jo ikke foretaget sine tjek og det var desværre også det som kostede hende livet.

  Tak for en dejlig blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Jeg kimer lægen ned en gang om året.
  Min mor har haft kræft i livmoderen så jeg tager ingen chancer.
  Jeg har så meget at leve for, en skøn mand jeg elsker og sammen har vi to børn. Dem vil jeg gerne se vokse op.
  Held og lykke med dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  JA det kan du tro, det er meget vigtigt!, da jeg har min søn 24/7, er jeg nok meget obs på min krop, fandt knuder i mit bryst sidste år, som heldigvis kun var vand cyster, men jeg ringede næste dag til lægen, ugen efter blev jeg scannet, men jeg er stadig obs, og mærker efter om de forandrer sig!. Så længe de kan skubbes rundt er jeg tryg, men måske de skal tømmes for vædske på et tidspunkt. 2 klassekammerater og tidl. veninder er døde, dog af andre sygdomme, men det tænker jeg en del over. Vil være her mange år for min søn. Håber det bedste for dig, er sikker på at det nok skal gå. Tak for en skøn blog. Glæder mig til besøg i Kolding d 2 okt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisa

  Jeg har lige været til mit første tjek i sidste uge, i forbindelse med at jeg fyldte 23 år.
  Min veninde har haft kræft i livmoderen og det var så hårdt at se hende gå igennem det.
  Idag har hun ingen livmoder og har stråle skader.

  Så er meget bevist omkring det ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Åh altså ❤️❤️❤️❤️ Mange tanker til din veninde ❤️❤️❤️❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej Pernille,

  Mange gode tanker til dig !!
  Tak fordi du deler dine historier med os og tusind tak fordi du rusker op i vi kvinder og husker os på, at det er så vigtigt at blive undersøgt. Ikke kun tænke på det, men få det gjort ! Sådan.
  Og igen held og lykke til dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej Pernille

  Håber du hurtigt får et svar og du kan undgå keglesnit.

  Jeg har lige haft svære celleforandringer og Jeg fik keglesnit igår og jeg krydser ALT for at det hele er fjernet, så jeg kan komme videre…. Blive gravid (igen) – og bare være fri for alle de dårlige tanker som også følger med….

  Tak fordi du oplyser – jeg er sikker på at du gør en forskel….

  Pga. mine celleforandringer er alle mine nærmeste veninder blevet undersøgt og en er sendt videre til biopsi…. Så godt vi kan hjælpe hinanden med at blive undersøgt:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jannie

  Jeg er selv inden for sundhedsvæsenet og er nok af den grund blevet mere OBS en normalt er.
  Eks. Underlivet bliver tjekket hvert år og jeg har også fået hpv vaccine selvom jeg er over 30.
  Cancer er en frygtelig sygdom og rigtig mange danskere bliver ramt hvert år og mange af dem dør desværre også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iben

   Alle kvinder bør få vaccinen uanset alder og især hvis man tidligere har haft celleforandringer eller fået lavet keglesnit!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Ja!! Tør ikke lade være. Mistede en god veninde for 7 år siden pga. Livmoderhalskræft. Hun blev 27 år. Arbejder på en gynækologisk afdeling og bliver dagligt mindet om vigtigheden af smear og HPV test. Kun HPV test kan afsløre om vi har type 16 eller 18. De typer der kan give kræft. Smear/celleprøver kan ikke afgøre typen men indikere om man har celleforandringer. Har fået keglesnit for 5 år siden pga celleforandringer mellem to graviditeter. Jeg turde ikke lade være.
  Hold fast i celleprøverne også den dag vi er så gamle, at vi ryger ud af screeningsprogrammet for selvom man er 65 år kan man stadig få livmoderhalskræft eller livmoderkræft. Det er ubehageligt men det hele værd..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Hej Pernille,

  Hvor meget kunne du foretage dig efter keglesnit? Jeg skal til at have lavet et her næste måned og har en baby på 10 kg, synes jeg høre det kun et par dage med ro, andre steder en hel uge. Hvordan havde du med det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Hej 🙂
   Jeg tillader mig lige at svare og give min oplevelse.
   Jeg har taget fri i 3 dage efterfølgende og det vil jeg vurdere er rigeligt.
   Der er lidt ubehag (ikke voldsomt) og jeg har brugt mine dage på at slappe af/se en god film mm. Som jeg virkelig har haft brug for, efter alle de tanker som også har præget min hverdag , siden jeg blev oplyst om mine celleforandringer.
   Jeg har en datter på 3 år og har sagtens kunne løfte/lege osv.
   Held og lykke med det hele.

   Jeg var Iøvrigt overrasket (meget positivt!!) over hvor hurtigt, nemt og smertefrit det var. Det er selvfølgelig lidt ubehageligt at ligge der med benene i vejret, men jeg syntes at biopsien var værre. Måske pga. Usikkerheden og nervøsiteten for at der ville komme et slemt svar:-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

   Tak Cecilie!
   Jeg er glad for du skrev. Jeg er mere rolig med hensyn til pasning af vores søn. Men glæder mig ikke ligefrem til det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg synes heller ikke det var slemt. Som der bliver skrevet, så er biopsien værre. Jeg tager 2 dage fri 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DISC profiler